Koláčky s pancettou
Fotogalerie:

Koláčky s pancettou

Otto Plášek

Brno

Pancetta je druh italské slaniny.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g (14-16 plátků) pancetta
  • 2 rolované pláty listového těsta
  • kousek másla
  • 1 mražená zeleninová směs (mrkev, petržel, cibule, hrášek)
  • 1 vejce
  • trocha kmínu
  • podle potřeby hrubozrnná sůl
  • trocha kečupu

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Pláty listového těsta rozložíme a pomocí vykrajovátka nebo velké sklenice vykrájíme 24 plných koleček. Z 16 ještě vykrojíme malou sklenicí (štamprlí) vnitřní část.

  2.  Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme 8 plných koleček těsta. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Na každé kolečko dáme vykrojený kroužek, opět natřeme vejcem a nahoru položíme další kroužek těsta. Do vzniklého ‚‚talířku‘‘ nandáme malou lžičku kvalitního hustého kečupu a trochu na másle podušené zeleninové směsi. Na ni položíme 1–2 plátky tence nakrájené pancetty.

  3. Okraj těsta opět potřeme vejcem, posypeme trochou kmínu a hrubozrnné soli. Plech s koláčky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme jako výbornou pochoutku k pivu či k vínu.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)


Zpět na článek: Koláčky s pancettou
Tisknout