Kari rýže s kuřecím masem
Fotogalerie:
 

Kari rýže s kuřecím masem

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 2 sáčky dlouhozrnná rýže
  • 400 g vařené kuřecí maso
  • 350 g mražená zelenina - mrkev, hrášek, kukuřice
  • 1 ks cibule
  • olej
  • 200 ml kuřecí vývar
  • sůl, pepř, kari

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži propláchneme horkou vodou a uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě s kapkou oleje (cca 15-20 minut). Uvařenou rýži necháme odkapat a zatím odložíme.

  2. Mezitím ve velkém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninovou směs, sůl, špetku pepře a lžičku kari koření. Promícháme, orestujeme, podlijeme vývarem z kuřecího masa a podusíme až zelenina změkne.

  3. K zelenině přidáme na kostky nakrájené vařené kuřecí maso a vydusíme přebytečnou tekutinu.

  4. Nakonec přidáme uvařenou rýži, vše důkladně promícháme, podle potřeby případně dochutíme solí a podáváme.

Tisknout