Sladkokyselé okurky
Fotogalerie:

Sladkokyselé okurky

Drahoslava Hudecká

Orlová

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Ingredience

  • Nálev
  • 4 l voda
  • 1 l ocet
  • 300 g cukr
  • 1 lžička nové koření
  • 2 lžičky hořčičné semínko
  • 160 g sůl
  • 25 sacharin
  • 1 lžička celý pepř
  • 2 bobkový list
  • podle chuti mrkev, cibule, kopr a křen

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si svařením připravíme nálev a necháme ho zchladnout.

  2. Omyté okurky naskládáme do sklenic, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli, kopr a křen. Zalijeme nálevem a necháme sterilovat jen chvilku tak, aby se víčka chytla.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)


Zpět na článek: Sladkokyselé okurky
Tisknout