Jakmile se v obchodech objeví čerstvá kapusta, vymýšlím, jak ji uvařit.
Hana Fialková, Hodonín
Ingredience
- Ingredience
- 1 malá kapusta (asi 500 g)
- 150 g mleté kuřecí maso
- 1 vejce
- 150 g strouhanka
- trocha mletý bílý pepř
- špetka sůl
- podle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěnou kapustu nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Vložíme ji do vroucí osolené vody a asi 5–7 minut vaříme do poloměkka.
-
Potom slijeme do cedníku a necháme okapat. Mírně zchladlou kapustu najemno nasekáme nebo ji umeleme v mlýnku na maso.
-
Takto připravenou kapustu vložíme do větší mísy. Přidáme celé vejce, mleté kuřecí maso, osolíme, opepříme a rukou důkladně prohněteme. Směs zahustíme strouhankou a znovu prohněteme.
-
Z kapustové hmoty tvoříme rukama namočenýma ve vodě malé šištičky. Na pánvi rozehřejeme olej a čevapčiči na něm ze všech stran osmažíme. Hotové válečky rozložíme na papírové ubrousky, do nichž se vsákne přebytečný tuk. Podávat je můžeme teplé nebo studené. Hodí se jako hlavní chod i jako předkrm s čerstvou zeleninou. Já je mám nejraději teplé s čerstvou mrkví nakrájenou na tenké lupínky a s chlebem.