Salám s malými rajčátky
Fotogalerie:

Salám s malými rajčátky

Larisa Kakalová

Brno

Servíruji jej přímo v zavařovací sklenici, mám na tento salát jednu ozdobnou.

Larisa Kakalová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g točený salám
  • 1 větší cibule
  • 20 zelené olivy
  • 2 stroužky česnek
  • 10 malá rajčátka
  • 1 snítka rozmarýn
  • 100 ml olej
  • 2 lžíce ocet
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Točený salám nakrájíme na menší kostičky. Pokud je slupka příliš tvrdá, ještě před krájením ji stáhneme.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme, překrojíme na půlky a pokrájíme na tenčí plátky.

  3. Olivy krájíme na malá kolečka. Česnek oloupeme a také pokrájíme na plátky. Rajčátka opláchneme, osušíme a ostrým nožem přepůlíme.

  4. krok4

    Všechny suroviny smícháme v misce, přidáme lístky rozmarýnu. Zalijeme olejem a přidáme i ocet.

  5. Důkladně vše promícháme a směs dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

  6. Na závěr plníme do čistých sklenic a stlačíme. Důkladně uzavřeme, aby se k salámové směsi nedostal vzduch.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Tisknout