Řízky na slanině a cibuli
Fotogalerie:

Řízky na slanině a cibuli

Mgr. Zdeňka Vítová
Mgr. Zdeňka Vítová
Liberec 13 - Nové Pavlovice

Výborné křupavé řízky v netradiční úpravě.

Zdeňka Vítová, Liberec

Ingredience

  • 4 plátky vepřová kýta
  • 1 červená cibule
  • 100 g prorostlá slanina nebo domácí špek
  • 200 g strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky masa mírně osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance (hodně ji do masa zaboucháme). Řízky zprudka osmažíme v rozpáleném oleji a vložíme do pekáčku.

  2. Každý řízek poklademe plátky slaniny a cibule, mírně podlijeme vodou. Pečeme přikryté při 200 °C asi půl hodiny. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo brambory sypané petrželkou.

Zpět na článek: Řízky na slanině a cibuli
Zpět na článek: Řízky na slanině a cibuli
Tisknout