Celerové brambory
Fotogalerie:

Celerové brambory

Tereza Šrámková

Brno

Zkus zařadit celer do svého jídelníčku.

Tereza Šrámková, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 velké brambory
  • 1/2 celer
  • 200 g klobása
  • 1 cibule
  • 250 ml smetana
  • tvrdý sýr na posypání
  • kousek sádlo
  • dle chuti sůl, pepř, čubrica

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce nakrájíme na tenké plátky, stejně tak i celer. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle, přisypeme nakrájenou klobásku a vše orestujeme. Přidáme čubricu a odstavíme z ohně.

  2. Pekáček vyskládáme vrstvou brambor a celeru, osolíme a opepříme. Pak dáme osmahnutou uzeninu a pokračujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu mají tvořit brambory. Zalijeme smetanou. Poklademe sýrem a pečeme pod pokličkou doměkka. Pak odklopíme, aby sýr zezlátl.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Tisknout