Zapečený knedlík
Fotogalerie:

Zapečený knedlík

Martina Antalová
Martina Antalová
Odolena Voda

Když nevíš, jak spotřebovat zbytky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g houskový knedlík
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olej
  • 300 g libovolná uzenina (např. špekáček)
  • 10 vejce
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4–6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekáčku nalijeme olej a na něm orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme polovinu pokrájené uzeniny, potom dáme vrstvu pokrájeného knedlíku a opět rozložíme vrstvu uzeniny. Osolíme a opepříme.
  2. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C na 10 minut. Pak vyndáme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapékáme ještě 20 minut. Podáváme s okurkovým salátem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)


Zpět na článek: Zapečený knedlík
Tisknout