Filé na cibuli a slanině
Fotogalerie:

Filé na cibuli a slanině

Martina Žejdlíková
Martina Žejdlíková
Teplice

Nejlépe chutná s vařenými brambory. 

Martina Žejdlíková, Teplice 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 600g rybí filé
  • podle chuti koření na ryby
  • 2 cibule
  • 200g snglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Filé necháme rozmrznout, aby vytekla všechna přebytečná voda. Potom filé posypeme kořením na ryby. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozložíme do pekáčku. Na cibuli rozprostřeme plátky anglické slaniny a okořeněnou rybu‚ kterou překryjeme plátky anglické slaniny. 

  2. Pekáček dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 45 minut. Není potřeba ani olej (tuk se vypeče ze slaniny)‚ ani voda (cibule pustí šťávu). 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Tisknout