Sýrové mini karbanátky
Fotogalerie:

Sýrové mini karbanátky

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Rychlé a moc dobré karbanátky pro ty, co nemusí pořád maso.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • Karbanátky :
  • 400 g sýr eidam
  • 200 g tavený smetanový sýr
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • kukuřičné lupínky
  • olej na smažení
  • Tatarka :
  • 200 g zakysaná smetana
  • špetka koření chilli
  • 2 lžíce kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Eidam nahrubo nastrouháme a přidáme k tavenému sýru. Z hmoty tvarujeme malé karbanátky nebo kuličky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a v drti z kukuřičných lupínků. Obalování můžeme zopakovat ještě jednou, ale už jen ve vajíčku a v kukuřičné drti. Obalené karbanátky osmažíme na rozpáleném oleji.
  2. Ze zakysané smetany, špetky chilli a kečupu si vytvoříme domácí tatarku.
    Podáváme s vařenými brambory.

Zpět na článek: Sýrové mini karbanátky
Tisknout