Moravská kapusta
Fotogalerie:

Moravská kapusta

Dana Černá

Čachovice

Tak tahle děláme kapustu u nás. 

Dana Černá, Čachovice

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • trocha tuk (sádlo, olej)
  • 1 cibule
  • 250g gothaj
  • podle chuti pepř a majoránka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 7 větších brambory
  • 1/2 hlávky kapusta
  • pár stroužků česnek
  • trocha sůl
  • trocha instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájený salám, osmažíme, přidáme pepř, majoránku a zasypeme moukou. Zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, kapustu, česnek. Vaříme 10 minut. 

  2. Nakonec osolíme, přidáme jíšku a vaříme dalších 10 minut. Jíme s chlebem. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Tisknout