Celozrnné halušky
Fotogalerie:

Celozrnné halušky

Katka Miláčková

Praha
Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 200 g mouka celozrnná
  • 1 klobása
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 400 ml voda
  • 3 lžíce sádlo se škvarky
  • 1 cibule
  • 500 g zelí kysané s mrkví

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme sádlo se škvarky a na něm dozlatova opečeme nakrájenou cibuli a klobásu. Zelí scedíme.
  2. Smícháme mouky, přidáme vejce, sůl a vodu a vypracujeme řidší těsto. Do osolené vroucí vody pomocí „cedníku na halušky“ zaváříme halušky. Zamícháme, a když vyplavou na povrch, scedíme je. Promícháme s opečenou klobásou a se zelím. Podáváme teplé.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Tisknout