Prokládaný bramborák
Fotogalerie:

Prokládaný bramborák

Pavla Csejteyová

Netolice
Sytá pochoutka pro větší počet jedlíků.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 4-6 plátků krkovice vepřová
  • 1 kg brambory
  • 70 g mouka hrubá
  • 1 česnek
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnuté maso den předem naklepeme, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme. Slijeme přebytečnou šťávu, zahustíme moukou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a koření. Umícháme těsto.
  3. Na pekáč nebo na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, na ni maso a pak další vrstvu brambor. Vrstev může být libovolný počet. Pečeme 1–1,5 hodiny.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Tisknout