Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna
Ingredience
- 400 g maso vepřové mleté
- 1 kg brambory vařené
- 1 zelí kysané
- 2 cibule
- 1 lžíce olej
- 1 lžíce kmín
- 2 lžíce vegeta
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Na rozpáleném oleji (používám pánev wok‚ ale to není podmínkou) osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka.Když zezlátne‚ přidáme mleté maso‚ lžíci kmínu a za občasného míchání masíčko pěkně opečeme.
-
Když je maso propečené, přidáme dvě lžíce vegety a promícháme. Kdybychom vegetu dali hned‚ maso by se dusilo a ne peklo.
-
Ještě ti prozradím svůj fígl na zelí ze sáčku. Neproplachujeme ho‚ zbytečně bychom přišli o vitaminy. Já odstřihnu vrchní rohy‚ sáček otočím nad dřez a šťávu jen zlehka vymačkám. Když jí v zelí troška zbude‚ nevadí‚ naopak to dodá jídlu správnou chuť.
-
Zelí přidáme k masu do pánve‚ promícháme, aby se prohřálo‚ přidáme brambory a můžeme podávat.