Zelňák
Fotogalerie:

Zelňák

Jitka Hondlová

Doksy u Kladna
Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna

Ingredience

  • 400 g maso vepřové mleté
  • 1 kg brambory vařené
  • 1 zelí kysané
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce kmín
  • 2 lžíce vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji (používám pánev wok‚ ale to není podmínkou) osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka.Když zezlátne‚ přidáme mleté maso‚ lžíci kmínu a za občasného míchání masíčko pěkně opečeme.
  2. Když je maso propečené, přidáme dvě lžíce vegety a promícháme. Kdybychom vegetu dali hned‚ maso by se dusilo a ne peklo.
  3. Ještě ti prozradím svůj fígl na zelí ze sáčku. Neproplachujeme ho‚ zbytečně bychom přišli o vitaminy. Já odstřihnu vrchní rohy‚ sáček otočím nad dřez a šťávu jen zlehka vymačkám. Když jí v zelí troška zbude‚ nevadí‚ naopak to dodá jídlu správnou chuť.
  4. Zelí přidáme k masu do pánve‚ promícháme, aby se prohřálo‚ přidáme brambory a můžeme podávat.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)


Zpět na článek: Zelňák
Tisknout