Aspikové misky
Fotogalerie:

Aspikové misky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ráda je připravuji rodině jako studenou večeři nebo pochoutku pro návštěvy. Jsou mnohem chutnější než kupované.
Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 1 kapie
  • 2 vejce
  • 5 okurky sterilované
  • hrst petrželka
  • 20 plátků šunka
  • 250 g salát vlašský
  • Aspik
  • 2 kuličky nové koření
  • 2 kuličky pepř celý
  • 1 bobkový list
  • 1 a 1/2 lžičky cukr krystal
  • 1 a 1/2 lžičky sůl
  • 1 cibule
  • 50 ml ocet
  • 475 ml voda
  • 50 g želatina

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si připravíme aspik. Asi půl hodiny předem namočíme želatinu do trochy vody a necháme ji nabobtnat.
  2. krok2 Do kastrůlku dáme vodu, ocet, sůl, cukr, koření a cibuli a vše povaříme. Zchladíme asi na 60 °C a přidáme nabobtnalou želatinu. Vzniklý aspik můžeme použít hned nebo uchovat v ledničce a pro použití poté rozpustit ve vodní lázni.
  3. Do každé misky vložíme proužek kapie, kolečko natvrdo uvařeného vejce, ozdobně nakrájenou okurku, případně petrželku. Na to položíme ruličky šunky naplněné vlašským salátem. Vše zalijeme aspikem a po vychlazení necháme ztuhnout v ledničce.
  4. Vyklopíme a podáváme s bílým nebo tmavým pečivem.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)


Zpět na článek: Aspikové misky
Zpět na článek: Aspikové misky
Zpět na článek: Aspikové misky
Tisknout