Kuřecí maso v rosolu
Fotogalerie:

Kuřecí maso v rosolu

Tereza Jandová

Ostrava
Jde vlastně o zdravější verzi tlačenky.
Tereza Jandová, Ostrava

Ingredience

  • 1 malé kuře
  • 1,5 l voda
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžička sůl
  • 8 plátků želatina
  • 2 lžíce ocet
  • dle chuti pepř mletý
  • na ozdobu cibule červená

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř, kmín, sůl a vaříme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké.
  2. Vývar scedíme a schováme ho na výbornou drůbeží polévku. Maso necháme vychladnout, obereme od kosti a nakrájíme i s kůží na kousky.
  3. Podle návodu připravíme želatinu, zalijeme 500 ml chladného vývaru, přidáme dvě lžíce octa a smícháme s kuřecím masem.
  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií, nalijeme směs a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout.
  5. Rosol nakrájíme na silnější plátky posypeme čerstvě mletým pepřem, kousky červené cibule a případně dochutíme octem.

    TIP: Namísto kuřecího můžeš do tohoto jídla použít i jiné druhy masa, například vepřové. Tímto způsobem snadno zpracuješ třeba to, co zbylo po nedělním obědě.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Tisknout