Masovo-jáhlové karbanátky
Fotogalerie:

Masovo-jáhlové karbanátky

Iva Papežová

Teplice
Jsou hodně syté. Dají se jíst i studené, třeba s chlebem a hořčicí.
Iva Papežová, Teplice

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 20 ml olej
  • 500 g maso mleté
  • 200 g jáhly
  • 1 vejce
  • 6 lžic strouhanka
  • na obalení strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka koření provensálské
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly uvaříme. Brambory oloupeme, pořádně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji osmahneme. Dáme do mísy, přidáme maso, jáhly, vejce, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a opečeme karbanátky z obou stran. Pak je ještě za občasného malého podlévání vodou dusíme asi půl hodiny pod pokličkou. Nakonec necháme vodu odpařit a opečeme dozlatova.
  4. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou nebo s okurkovým salátem.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Tisknout