Cibulový koláč
Fotogalerie:

Cibulový koláč

Klára Votavová

Praha
Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné.
Klára Votavová, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 300 g cibule
  • 200 g slanina anglická
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce
  • špetka kmín

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vál posypeme hladkou moukou a polovinu těsta vyválíme na tenký plát, který přeneseme na plech.
  2. Cibuli oloupeme, překrojíme na půl a nakrájíme na tenká půlkolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli i slaninu rovnoměrně rozprostřeme na koláč, dle chuti osolíme a opepříme.
  3. Druhou polovinu těsta také vyválíme na tenký plát, přiklopíme jím koláč a potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem. Nakonec ještě vrchní těsto propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny, a posypeme kmínem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 15–20 minut, dokud koláč nezezlátne.

    TIP: Koláč se dá připravit také z pórku. Obě varianty můžeme servírovat jako vhodnou přílohu k vínu.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)


Zpět na článek: Cibulový koláč
Tisknout