Falešný segedín
Fotogalerie:

Falešný segedín

Alena Procházková

Chřibská
Místo mletého použij sekanou nebo párky.
Alena Procházková, Chřibská

Ingredience

  • 1 cibule
  • 20 ml olej
  • 1 kg maso mleté
  • 1 lžička paprika mletá
  • 1 sklenice zelí sterilované
  • 8 brambory
  • 1 smetana na vaření
  • 1 balení sýr plátkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Zpěníme cibuli‚ přidáme maso, papriku a zelí.
  2. Z uvařených brambor nakrájíme delší hranolky.
  3. Dáme je do pekáče, na ně položíme připravenou směs a dál po vrstvách střídáme brambory se směsí.
  4. Nakonec všechno zalijeme šlehačkou a poklademe plátky sýra.
  5. Pečeme při 160 °C, dokud nebude sýr zlatavý.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)


Zpět na článek: Falešný segedín
Tisknout