Horácká zelňačka
Fotogalerie:

Horácká zelňačka

Jana Kučerová

Praha
Chutné jídlo nemusí být vždycky z masa.
Jana Kučerová, Praha

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • 175 ml voda
  • 500 g zelí kysané
  • 100 ml mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1250 g brambory
  • 2 cibule velká
  • 4 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit zelí. Pokud je hodně kyselé, propláchneme je na cedníku studenou vodou. Uvaříme ho doměkka.
  2. Když je měkké, zahustíme je moukou rozmíchanou v mléce a za občasného promíchání povaříme 5 minut.
  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší, stejné kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousíčky a osmažíme na oleji. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Do zelné polévky vmícháme lžíci osmažené cibule.
  5. Polévku podáváme v hlubokém talíři, doprostřed vložíme šťouchané brambory a ty nakonec ještě posypeme osmaženou cibulí.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Horácká zelňačka
Tisknout