Pečenáče
Fotogalerie:

Pečenáče

Anežka Marelová

Frýdlant nad Ostravicí
Originální pohoštění pro návštěvu.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 1 kg filé
  • 2 vejce
  • 50 g mouka hladká
  • 100 g strouhanka
  • 20 ml olej
  • 500 ml voda
  • 150 ml ocet
  • 10 kuliček pepř celý
  • 5 kuliček nové koření
  • 200 g cibule
  • 2 hřebíček
  • 1 lžička sůl
  • 3 kuličky koriandr
  • 2-4 kostky cukr krupice
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Filety posolíme‚ obalíme v trojobalu‚ slabě usmažíme a necháme vychladnout.
  2. Vodu‚ ocet‚ koření‚ cibuli‚ cukr a sůl zamícháme a vaříme 10 minut. Zchladíme.
  3. Zchladlým nálevem zalejeme filety. Dáme uležet minimálně přes noc.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Pečenáče
Tisknout