Minestrone s fazolemi
Fotogalerie:

Minestrone s fazolemi

Jiřina Hlaváčková

Kutná Hora
Hodí se pro ty, co hubnou. Není v ní zavářka, zato je plná zeleniny.
Jiřina Hlaváčková, Kutná Hora

Ingredience

  • 1,5 l voda
  • 1 ks brokolice
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks paprika červená
  • 1 plechovka fazole bílé
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilizovaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do vroucí osolené vody vložíme růžičky brokolice a necháme je krátce povařit (stačí 4 minuty).
  2. Brokolici vyjmeme a do vody z brokolice přidáme kostku zeleninového vývaru.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme prolisovaný česnek, na malé kostky nakrájenou cuketu a papriku. Fazole i kukuřici propláchneme vodou a společně s orestovanou zeleninou přidáme do vývaru.
  4. Osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec přilijeme balsamikový ocet a na malé růžičky rozebranou brokolici.

    TIP: Pro zvýraznění chuti můžeš hotovou polévku posypat nastrouhaným sýrem. Jestli ji podáváš jako hlavní jídlo, přidej kousky vařeného kuřecího masa.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Tisknout