Zapečená kaše se šunkou
Fotogalerie:

Zapečená kaše se šunkou

Jana Krátká

Kuřim
Vhodná je jako příloha i jako hlavní jídlo, třeba s okurkovým salátem. A nezapomeň na tatarku.
Jana Krátká, Kuřim

Ingredience

  • 5 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • svazek cibule s natí
  • 5 rajčata
  • 150 g šunka drůbeží
  • 100 g špenát
  • 4 snítky bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody na 20 minut. Vodu slijeme, přidáme mléko a rozmixujeme na kaši.
  2. Na rozpuštěném másle podusíme cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Rajčata a šunku nakrájíme na malé kostičky a špenát posekáme najemno.
  3. Všechny suroviny zamícháme do bramborové kaše a dochutíme solí a pepřem. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, přeneseme do něj kaši, kterou zapékáme při teplotě 200 °C asi 40 minut.
  4. Před podáváním můžeme jídlo na talíři ozdobit ještě čerstvými bylinkami.
     
    TIP: Pro zvýraznění chuti můžeme do směsi před zapékáním přidat rozetřený česnek nebo vmícháme trochu polévkového koření, například Podravku.
     

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)


Zpět na článek: Zapečená kaše se šunkou
Tisknout