Staročeské zapečené brambory
Fotogalerie:

Staročeské zapečené brambory

Pavlína Mendlová
Pavlína Mendlová
Chomutov
Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný oběd!
Pavlína Mendlová, Chomutov

Ingredience

  • 700 g brambory
  • 150 g slanina
  • 1 bylinkové pomazánkové máslo
  • 150 g sýr niva
  • 150 g balkánský sýr
  • trocha rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Větší brambory ve slupce dobře omyjeme a dáme vařit. Vyjmeme dříve, než jsou zcela měkké, a každou rozkrojíme na polovinu. Středy brambor opatrně vydlabeme.
  2. Vnitřky brambor potřeme bylinkovým pomazánkovým máslem a vyložíme je slaninou nakrájenou na menší kousky.  Poté posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou a balkánským sýrem a podle chuti rozmarýnem.
  3. Takto připravené bramborové půlky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme ještě zapéct přibližně na 10 - 15 minut do rozehřáté trouby. Podáváme ještě teplé.
  4. Tip: Namísto rozmarýnu můžete použít i další své oblíbené bylinky.

Zpět na článek: Staročeské zapečené brambory
Tisknout