Sekaná s celerem
Fotogalerie:

Sekaná s celerem

Linda Machalová

Praha
Odlehčenou verzi sekané si možná oblíbíte.
Linda Machalová, Praha

Ingredience

  • 800 g maso mleté
  • 3 vejce
  • 200 g celer
  • 5 lžic mléko
  • 1 cibule velká
  • dle chuti sůl
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti paprika sladká mletá
  • dle chuti kari

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso (nejlépe mix), všechna vejce, nastrouhaný celer a mléko smícháme (nejlépe rukou). Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli a podle chuti přidáme koření a sůl.
  2. Ze směsi vytvarujeme požadované válečky. Přendáme je na plech či pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi hodinu. Nezapomene podlévat. Sekanou můžeme podávat s vařenými bramborami nebo třeba se salátem.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)


Zpět na článek: Sekaná s celerem
Tisknout