Zapékané brokolicové rizoto
Fotogalerie:

Zapékané brokolicové rizoto

Martina Balwarová

Karviná-Ráj
Jídlo, které si zamilují všichni vegetariáni.
Martina Balwarová, Karviná-Ráj

Ingredience

  • 2 hrnky rýže
  • 1/2 brokolice
  • 250 g sýr strouhaný
  • 100 g máslo
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • špetka pepř
  • 1,5 lžičky vegeta
  • dle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme doměkka‚ brokolici povaříme v páře. Máslo utřeme se žloutky‚ přidáme rýži‚ brokolici‚ polovinu sýra‚ sůl‚ pepř‚ ochutíme vegetou a vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  2. Směsí naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou misku, zapékáme při 180 °C asi 15 minut a před koncem posypeme zbytkem sýra. Jako příloha se hodí kyselé okurky‚ list hlávkového nebo ledového salátu.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)


Zpět na článek: Zapékané brokolicové rizoto
Tisknout