Vejce v županu
Fotogalerie:

Vejce v županu

Radka Michalcová

Praha
Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné i jako netradiční pohoštění pro návštěvu.
Radka Michalcová, Praha

Ingredience

  • 8 vejce
  • 1 těsto listové
  • 200 g pečeně kladenská
  • trocha sůl hrubá mořská
  • dle chuti kmín
  • 8 lžiček hořčice plnotučná
  • 500 g rukola
  • 100 g rajčátka cherry
  • trochu olej olivový
  • 2 lžičky ocet vinný
  • 1 lžička cukr pískový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme natvrdo a necháme ve studené vodě zchladnout. Oloupeme je. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který rozkrájíme na 8 čtverců (10  x 10 cm).
  2. krok2 Plátky na středu potřeme hořčicí a poklademe dvěma plátky kladenské pečeně, navrch přidáme vejce. Vajíčko zabalíme, balíček potřeme lehce vodou, posypeme hrubou solí a kmínem.
  3. krok3 Pečeme v předehřáté troubě při 120 °C přibližně 20 minut dozlatova.
    Podáváme se salátem z rukoly, rajčátek, se zálivkou z oleje, octa, cukru, soli a pep­ře. Salát promícháme a můžeme servírovat.

    TIP:
    Tato pochoutka se dá podávat také  s rajčatovým, okurkovým nebo mrkvovým salátem.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)


Zpět na článek: Vejce v županu
Zpět na článek: Vejce v županu
Zpět na článek: Vejce v županu
Zpět na článek: Vejce v županu
Tisknout