Vepřové karí s kapustičkami
Fotogalerie:

Vepřové karí s kapustičkami

Jarmila Poláková

Plzeň
Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři opravdu často.
Jarmila Poláková, Plzeň

Ingredience

  • 400 g maso vepřové
  • 200 g kapusta růžičková
  • 120 g smetana zakysaná
  • 2-3 lžičky kari
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na smažení olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustičky očistíme, popřípadě odloupneme starší nebo nevzhledné slupky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Uvařené kapusty slijeme a nožem přepůlíme.
  2. Maso společně s cibulí nakrájíme a v hlubší pánvi je na oleji osmažíme dozlatova. Poprášíme karí, zamícháme a necháme chvíli odležet. K masu přihodíme již uvařenou kapustu, vše promícháme a ještě přidáme utřené stroužky česneku.
  3. Směs zalijeme zakysanou smetanou a vše znovu důkladně promícháme. Vepřové karí dochutíme solí a pepřem, necháme ještě pár minut provařit, aby se chutě navzájem propojily. Podáváme na nahřátém talíři nejlépe s dušenou rýží.
     
    TIP: Kvůli barevnosti můžeme do směsi přidat i červenou papriku nakrájenou na tenké proužky.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout