Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná.
Dita Kroupová,
Chlumec nad Cidlinou
Ingredience
- 1/2 sáčku fazole bílé
- 1 párky
- 2 l voda
- 1/2 skleničky kečup
- 1 cibule velká
- 3 stroužky česnek
- 2 bobkový list
- 2 lžičky koření polévkové
- 5 lžic mouka hladká
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Fazole uvaříme v lehce osolené vodě do poloměkka.
-
Přidáme kečup a promícháme. Přihodíme bobkový list a špetku pepře a přikryté stále vaříme.
-
Zatím osmahneme na oleji nebo sádle cibuli společně s uzeninou (párek‚ klobása nebo uzené na kostičky), až je cibulka lehce nazlátlá. Přidáme do polévky a necháme přikryté probublávat.
-
Mouku smícháme s vodou a vlijeme do polévky. Přisypeme koření a necháme ještě 15 minut povařit. Před koncem varu přidáme prolisovaný česnek a necháme chvíli stát.
-
Podáváme jako vydatnou polévku nebo samostatně s chlebem jako svačinu.