Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
Richard Vokoun,
Odry
Ingredience
- 5 brambory
- trocha kmín
- 250 ml pivo
- 1,5 l voda
- 200 g brynza
- 2 lžíce mouka hrubá
- 1 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- na ozdobu bylinky zelené
- 1 lžíce máslo
- 2 krajíce chléb opečený
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl a dáme vařit do 1,5 l vody asi na 15 minut.
-
Mezitím připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a rozehřátého másla.
-
K vařeným bramborám přidáme brynzu a přilijeme pivo.
-
Těstíčko postupně po lžičkách zavaříme do polévky a necháme vařit na mírný stupeň asi 10 minut.
-
Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s kostičkami smaženého chleba.
TIP: Pivo Kozel má pro bramborovou pivní polévku tu správnou chuť.
Můžeš přidat česnek.