Pivní bramborová polévka
Fotogalerie:

Pivní bramborová polévka

Richard Vokoun

Odry
Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
Richard Vokoun, Odry

Ingredience

  • 5 brambory
  • trocha kmín
  • 250 ml pivo
  • 1,5 l voda
  • 200 g brynza
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu bylinky zelené
  • 1 lžíce máslo
  • 2 krajíce chléb opečený

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl a dáme vařit do 1,5 l vody asi na 15 minut.
  2. Mezitím připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a rozehřátého másla.
  3. K vařeným bramborám přidáme brynzu a přilijeme pivo.
  4. Těstíčko postupně po lžičkách zavaříme do polévky a necháme vařit na mírný stupeň asi 10 minut.
  5. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s kostičkami smaženého chleba.

    TIP: Pivo Kozel má pro bramborovou pivní polévku tu správnou chuť.
    Můžeš přidat česnek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Tisknout