Brambory se zelím a salámem
Fotogalerie:

Brambory se zelím a salámem

Vladimíra Machková

Frýdek-Místek
Každý, kdo ochutnal, byl mile překvapen.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 1 cibule
  • 750 g brambory
  • 500 g zelí kysané
  • 300 g salám měkký
  • 1 balení smetana ke šlehání
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžička koření grilovací
  • 1 lžička vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do varné mísy dáme na kolečka pokrájenou cibuli. Pak nakrájíme na kostky syrové brambory. Trošku posolíme.
  2. Brambory poklademe kysaným zelím. Dále vše poklademe na kostky nakrájeným dietním salámem (můžeme použít jakýkoliv salám nebo klidně i párek).
  3. Přidáme další várku nakrájených brambor. Posypeme je kořením‚ solí a zalijeme šlehačkou.
  4. Vložíme do trouby a zhruba hodinu zapékáme. Hotové zapečené brambory se zelím podáváme horké.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)


Zpět na článek: Brambory se zelím a salámem
Tisknout