Bramborová kroketa se šunkou
Fotogalerie:
 

Bramborová kroketa se šunkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nejen na přípravě masa, ale i na příloze bychom si měli dát o Vánocích záležet. Šunkové kroketky jsou lahůdka!
Lenka Paulusová, Litomyšl

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 200 g sýr plátkový
  • 200 g salám šunkový
  • špetka sůl
  • 100 ml mléko
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a v osolené vodě je vaříme. Když jsou uvařené, smícháme je s horkým mlékem a máslem a vyšleháme kaši.
  2. krok2 Připravíme si potravinovou fólii a položíme na ni 2–3 plátky sýra (podle velikosti plátků). Na sýr rozložíme hotovou bramborovou kaši a rovnoměrně ji rozetřeme po celé ploše sýra.
  3. krok3 Na střed kaše poklademe nakrájené kusy šunky. Takto připravený plát pomocí fólie zavineme do rovnoměrného válečku. Ten potom dáme zhruba na 20 minut ztuhnout do lednice.
  4. krok4 Stejně postupujeme se zbývajícími surovinami až do vyčerpání zásob. Mezitím připravíme těstíčko na obalování: v misce smícháme vejce, mouku, sůl a dvě lžíce mléka.
  5. krok5 Válečky zbavené fólie obalíme v těstíčku a poté ve strouhance. Krájíme na kousky a smažíme dozlatova.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)


Zpět na článek: Bramborová kroketa se šunkou
Zpět na článek: Bramborová kroketa se šunkou
Zpět na článek: Bramborová kroketa se šunkou
Zpět na článek: Bramborová kroketa se šunkou
Zpět na článek: Bramborová kroketa se šunkou
Zpět na článek: Bramborová kroketa se šunkou
Tisknout