Paštika z vepřových jater
Fotogalerie:

Paštika z vepřových jater

Tereza Šádková

Hradec Králové
Chutná stejně jako paštika z husích jater.
Tereza Šádková, Hradec Králové

Ingredience

  • 500 g játra vepřová
  • 200 ml šlehačka
  • 4 vejce
  • 3 lžíce sádlo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na vymazání formy sádlo
  • na vysypání formy strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřová játra umeleme, sádlo rozpustíme. Poté všechny suroviny důkladně promícháme. Srnčí hřbet pořádně vymažeme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
  2. Pečeme 45 minut až 1 hodinu při 180 °C. Necháme vychladnout, zdobíme cibulí, rajčetem, paprikou.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Tisknout