Kapusta pod peřinkou
Fotogalerie:

Kapusta pod peřinkou

Markéta Rambousková

Hostivice
Zeleninu bychom měli jíst každý den.
Markéta Rambousková, Hostivice

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 5 brambory vařené
  • 1 cibule velká
  • 200 g slanina anglická
  • 3 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • špetka majoránka
  • 1 lžíce sádlo
  • 3/4 hrnku mléko
  • 150 g sýr mozzarella
  • špetka muškátový oříšek
  • 3 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku os­mahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky‚ smícháme s pokrájenou kapustou‚ osmahnutou slaninou a  cibulkou, vejcem a kořením.
  2. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. Mléko osolíme‚ vmícháme obě vejce‚ muškátový oříšek‚ hladkou mouku a nahrubo nastrouhaný sýr. Vzniklým těstíčkem zalijeme kapustovou směs a zapečeme v troubě při 200 °C 45 minut.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)


Zpět na článek: Kapusta pod peřinkou
Tisknout