Bramborák se zelím a masem
Fotogalerie:

Bramborák se zelím a masem

Dana Dlouhá

Frýdlant
Zasytí tě a jistě si i skvěle pochutnáš.
Dana Dlouhá, Frýdlant

Ingredience

  • Bramborák
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby tuk na smažení
  • 3 lžíce mléko
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • 1 vejce
  • 5 brambory
  • Zelí
  • 1 cibule velká
  • 5 kostek cukr krupice
  • 1/2 lžičky kmín
  • dle chuti sůl
  • 50 g špek
  • 1 sklenice zelí sterilované
  • Ostatní
  • 500 g kýta vepřová uzená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme mléko, sůl, pepř, česnek, majoránku, vejce a mouku. Odebereme přebytečnou vodu a usmažíme bramboráky.
  2. Zelí ze sklenice dáme vařit. Nakrájený špek dáme na rozpálenou pánev. Do rozškvařeného špeku přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme. Do zelí přidáme sůl, kmín, cukr a vaříme 10 minut. Vmícháme cibuli a ještě 10 minut vaříme.
  3. Povaříme maso. Podáváme s bramboráky a se zelím.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)


Zpět na článek: Bramborák se zelím a masem
Tisknout