Lasagne s mletým masem
Fotogalerie:

Lasagne s mletým masem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Zkus moje vylepšené lasagne.
Jana Motlová, Kralupy nad Vltavou

Ingredience

  • 1 balení lasagne
  • 50 g máslo
  • 50 g mouka hladká
  • 500 ml mléko
  • 500 g maso mleté
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • dle potřeby strouhanka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 sáček zelí kysané
  • 200 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lasagne uvaříme ve slané vodě a scedíme.
    V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou, krátce osmahneme a zalijeme mlékem. Přidáme sůl, pepř a asi 20 minut povaříme.
  2. K mletému masu přimícháme vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku. Směs by neměla být příliš hustá.
  3. Pekáček vymažeme máslem a poklademe plátky lasagní. Na ty potom navrstvíme maso a zelí. Vrstvy postupně střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvou by měly být lasagne.
    Nastrouháme eidam a lasagne hustě posypeme. Pečeme v troubě při 180 °C zhruba 40 minut.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Tisknout