Pikantní masové kuličky
Fotogalerie:

Pikantní masové kuličky

Lenka Paulusová

Praha
Nejraději vařím jídla, která nejsou pracná.
Lenka Paulusová, Praha

Ingredience

  • Kuličky
  • 150 g maso hovězí mleté
  • 150 g maso vepřové mleté
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce solamyl
  • 3 lžíce strouhanka
  • Omáčka
  • 1/2 cibule
  • 1 kostka bujón
  • 1 plechovka žampiony
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 100 ml smetana
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 50 g máslo
  • 50 g mouka hladká
  • Ostatní
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mleté maso, vejce, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a hořčici v míse důkladně promícháme. Přidáme solamyl, strouhanku a ze směsi vytvoříme kuličky.
  2. krok2 Na pánvi rozpálíme olej a masové kuličky opečeme dozlatova.
    Připravíme si omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Zasypeme ji moukou a osmažíme. Zalijeme vývarem připraveným z bujonu, dobře rozšleháme a za stálého míchání při mírném varu vaříme asi 15 minut.
  3. krok3 Přidáme nakrájené žampiony, nastrouhaný muškátový oříšek, smetanu a ještě 5 mi­nut vaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou nebo vínem a podle chuti dosolíme a dopepříme.
    Masové kuličky zalité omáčkou podáváme s těstovinami. Nám k nim nejvíce chutnají zelené instantní široké nudle.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)


Zpět na článek: Pikantní masové kuličky
Zpět na článek: Pikantní masové kuličky
Zpět na článek: Pikantní masové kuličky
Zpět na článek: Pikantní masové kuličky
Tisknout