Jahodová marmeláda bez cukru
Fotogalerie:

Jahodová marmeláda bez cukru

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rádi snídáme čerstvé pečivo
s marmeládou.
Jana Součková, Praha

Ingredience

  • 1 kg jahody
  • 500 ml sirup daltový
  • 1–2 lžičky agar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme, nasypeme do hrnce a podlijeme trochou vody. Na mírném ohni povaříme asi 15 minut. Přidáme datlový sirup (koupíš v prodejnách zdravé výživy) a pořádně promícháme.
  2. Podle návodu agar (želatina z mořské řady v prášku) rozpustíme v několika lžících vody a 2 minuty povaříme. Přidáme ho k jahodám a ještě 1–2 minuty povaříme.
  3. Marmeládou naplníme menší skleničky, zavíčkujeme a dvacet minut sterilujeme
    při 80 ºC.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Tisknout