Dušená kapusta  se salámem
Fotogalerie:

Dušená kapusta se salámem

Ivana Bartušková

Bítovčice
Obyčejné jídlo jako z časů našich babiček nám moc chutná.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 600 g kapusta
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1/2 lžičky majoránka
  • 400 g salám drůbeží
  • na zahuštění mouka hladká
  • 1 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme nakrájenou kapustu. Osolíme, okořeníme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájený salám a zamícháme ho do kapusty. Na­konec zahustíme hladkou moukou.
  3. Podáváme k vařeným bramborům. Pokud chceme změnu, místo točeného salámu můžeme použít uzené maso.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Tisknout