Závin se zelím
Fotogalerie:

Závin se zelím

Míša Řezníčková

Praha
Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem se dobře pracuje a závin s uzeným i se zelím je prostě skvělý!
Míša Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 250 g zelí kysané
  • 250 g maso uzené
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česnek
  • špetka kmín
  • 1 vejce
  • mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí přendáme do odkapávače a necháme od­téct všech­nu přebytečnou te­ku­tinu.
  2. Mleté maso na­krájíme na malé kousky.
  3. Z listového těsta na pomoučeném vále rozválíme tenký plát.
  4. Na střed plátu naklademe okapané kyselé zelí, kous­ky nakrájeného uzeného masa.
  5. Směs na závěr dochutíme dle vlast­ních potřeb solí, pepřem, kmínem a utřeným česnekem. Směs stačí navrchu posypat.
  6. Plát s ochucenou směsí za­balíme. Nejprve z jedné a poté z druhé strany, konce závinu založíme dospod. Tak zabráníme, aby se šťavnatá náplň do­sta­la ven.
    Podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Tisknout