Čalamáda z gigant kedluben
Fotogalerie:

Čalamáda z gigant kedluben

Marie Rybová

Kralupy nad Vltavou
Jsem docela labužnice a potrpím si na to, aby jídlo mělo výraznou chuť. Pokud samotné je spíš nenápadné, pomůžu mu tím, že k němu jako přílohu nebo oblohu použiji čalamádu. Ta z obřích kedluben je moc dobrá.
Marie Rybová, Kralupy nad Vltavou

Ingredience

  • 1,5 kg paprika
  • 500 ml ocet
  • 1 kg mrkev
  • 10 cibule
  • 35 g cukr krupice
  • 3 kedlubna
  • 1 deko

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kedlubny a mrkev důkladně umyjeme, oškrábeme vrchní slupku a nahrubo je nastrouháme. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Potom připravíme octový nálev.
  2. Do dvou litrů vody přidáme ocet, cukr, přípravek Deko a uvaříme nálev. Zeleninu dobře promícháme, natlačíme pevně do čistých sklenic a zalijeme vlažným připraveným nálevem. Sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme 5 minut při 100 °C. Uložíme je na tmavém a suchém místě.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout