Broskvový kompot
Fotogalerie:

Broskvový kompot

Vlaďka Ježková

Pardubice
I ve městě sklízíme zlatou úrodičku.
Vlaďka Ježková, Pardubice

Ingredience

  • 2 kg broskve
  • 1 l voda
  • 400 g cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Broskve oloupeme, nevyzrálé 3 minuty povaříme. Rozpůlíme je, vypeckujeme a narovnáme do sklenic. Zalijeme vychladlým cukerným roztokem z 1l převařené vody se 40 dkg cukru.
  2. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C. Ještě horké vyndáme z hrnce a postavímne je víčkem dolů. Pokud víčko netěsní, ještě jednou ho uzavřeme. Sklenice necháme otočené až do vychladnutí.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)


Zpět na článek: Broskvový kompot
Tisknout