Karbanátky z mletého masa zná každý, já jsem je zkusila připravit z vařeného kuřecího masa, které mi zbylo z jedné větší oslavy. Zelenina tomuto jídlu dala větší barevnost na pohled, ale i na chuť.
Milena Horká, Mladá Boleslav
Ingredience
- 1 paprika
- 1 vařené kuře
- 1 cibule
- 1 vejce
- strouhanka
- 2 celer
Doba přípravy
Počet porcí
5
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Vařené maso zbavíme kůže a vykostíme ho. Čisté maso pokrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy. Cibuli, celer a papriky nakrájíme na drobné kousky a přimícháme k masu. Přidáme vejce, trochu strouhanky, ochutíme solí a pepřem. Masovou směs prohněteme a tvoříme malé placičky, které naskládáme na vymazaný plech a potřeme je olejem. Pečeme asi 20 minut. Podáváme se salátem nebo vařeným bramborem.