Plněné brambory
Fotogalerie:

Plněné brambory

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné brambory podáváme se zeleninou, já k nim mám nejraději zelný salát s křenem. Hodí se i tatarská omáčka nebo jakýkoliv dresink podle chuti.
Alžběta Mandriková, Stříbro

Ingredience

  • 10 brambory
  • 1 vejce
  • kmín
  • strouhanka
  • 500 g maso vepřové mleté

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vybereme si větší brambory‚ které dobře opláchneme, oloupeme a vydlabeme vnitřek. Já na vydlabávání používám speciálni vrtáček, který jsem dostala od babičky. Ale je možné koupit škrabku na brambory se špičkou, kterou se také dá vyvrtat do brambory díra.
  2. krok2
    Připravíme si mleté maso‚ které okořeníme‚ osolíme‚ přidáme vajíčko a strouhanku (rozhodně méně, než se dává do sekané). Brambory naplníme mletým masem‚ uložíme na plech‚ osolíme‚ posypeme kmínem‚ případně kořením. Když nám zbyde maso, vytvarujeme malé válečky a dáme je péct k bramborám. Také vnitřky, které vyndáme z brambor, přidáme na plech a upečeme. Brambory pokapeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Jestli je brambora měkká, poznáme nejlépe, když ji ochutnáme.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)


Zpět na článek: Plněné brambory
Zpět na článek: Plněné brambory
Zpět na článek: Plněné brambory
Tisknout