Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.
Martin Mrowiec, Karviná
Ingredience
- 500g čerstvé žampiony
- 250 ml sladká smetana
- 2 lžíce hladká mouka
- 30 g máslo
- plátek kmín,citron,drcená bazalka,sůl,pepř
- citron
- drcená bazalka
- sůl a pepř
- Příloha :
- 200 g bílý toastový chleba
- olivový olej
- sušený česnek
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Máslo zahřejem v pánvi a žampiony na něm osmahneme. Zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Nakonec přidáme sušenou bazalku.Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky a na troše olivového oleje ho osmažíme.Ochutíme solí a sušeným česnekem.Krutony rozdělíme na talíře,zalimeme houbovou omáčkou a podáváme.Ozdobíme snítkem bazalky.
Můžete podávat také s houskovým knedlíkem.
-
Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky a na troše olivového oleje ho osmažíme. Ochutíme solí a sušeným česnekem. Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobít můžeme snítkou bazalky.
TIP !!! Můžete podávat také s houskovým knedlíkem.