Houbová omáčka s krutony
Fotogalerie:

Houbová omáčka s krutony

Martin Mrowiec
Martin Mrowiec
Karviná

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.

Martin Mrowiec, Karviná

Ingredience

  • 500g čerstvé žampiony
  • 250 ml sladká smetana
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 30 g máslo
  • plátek kmín,citron,drcená bazalka,sůl,pepř
  • citron
  • drcená bazalka
  • sůl a pepř
  • Příloha :
  • 200 g bílý toastový chleba
  • olivový olej
  • sušený česnek
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Máslo zahřejem v pánvi a žampiony na něm osmahneme. Zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Nakonec přidáme sušenou bazalku.Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky  a na troše olivového oleje ho osmažíme.Ochutíme solí a sušeným česnekem.Krutony rozdělíme na talíře,zalimeme houbovou omáčkou a podáváme.Ozdobíme snítkem bazalky.
    Můžete podávat také s houskovým knedlíkem.
  2. Mezitím si nakrájíme toastový chléb na kousky a na troše olivového oleje ho osmažíme. Ochutíme solí a sušeným česnekem. Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobít můžeme snítkou bazalky.


     TIP !!! Můžete podávat také s houskovým knedlíkem. 

Tisknout