Nemáš-li ráda slaninu, polej si pirohy máslem.
Marika Vrchotová, Praha
Ingredience
- 1 kg brambory
- 300 g mouka hrubá
- 1 vejce
- špetka sůl
- 500 g brynza
- 80 g uzené slanina
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme (asi 200 g brambor necháme na náplň). Přidáme sůl, mouku a vejce a vypracujeme těsto.
-
Náplň připravíme tak, že propasírované brambory důkladně promícháme s brynzou.
-
Desku pomoučíme, těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníčky, které naplníme, přeložíme a po stranách slepíme pomocí vidličky a ve vařící vodě uvaříme. Uvařené pirohy polijeme uškvařenou slaninou. Zapíjíme mlékem či podmáslím.