Brambory s lečem
Fotogalerie:

Brambory s lečem

Markéta Dvořáková

Pavlov
Jestli chceš jídlo ostré, přidej chilli.
Markéta Dvořáková, Pavlov

Ingredience

  • 500 g vepřová krkovice
  • trocha koření grilovací
  • kousek máslo
  • 1 sklenice lečo sterilizované
  • 8 brambory
  • 1 šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Posypeme trochou grilovacího koření a v pekáčku na másle necháme zatáhnout.
  2. Poté přidáme celé lečo a na kostky nakrájené brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme při 180 °C tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Občas promícháme. Pak sundáme pokličku a podlijeme šlehačkou. Pečeme ještě tak pět minut.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Tisknout