Roste nejčastěji u kořenů borovic.
Larysa Muchynská, Kutná Hora
Ingredience
- Ingredience
- 500 g kotrč kadeřavý
- 100 g kořenová zelenina
- 1 kostka bujon
- 1,5 l voda
- 2 cibule
- podle chuti sůl
- 3 kuličky pepř
- 1–2 lžíce hladká mouka
- 50 g slanina
- 1 lžíce sladká paprika
- špetka pálivá paprika
- špetka majoránka
- 2 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Houby a zeleninu zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujon a vaříme doměkka. Pak houby scedíme a vývar zahustíme moukou.
-
Slaninu a cibuli osmažíme, přidáme mletou papriku a smícháme s vývarem.
-
Před koncem varu vložíme do polévky uvařené houby a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.