Taky někdy nevíš, do čeho zobnout?
Táňa Doležalová, Bohumín
Ingredience
- Karbanátky
- 500 g vločky ovesné
- 4 vejce
- 6 lžic krupička dětská
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 lžíce vegeta
- 6 stroužků česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- na obalování strouhanka
- Nálev
- 10 kuliček pepř celý
- 10 kuliček nové koření
- 6 cibule
- 1 lžička sůl
- 2 listy bobkový list
- 3 l voda
- 1 l ocet
- 100 g cukr pískový
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Vločky nejprve na dvě hodiny namočíme. Pak z nich vymačkáme vodu‚ přidáme ostatní ingredience a těsto zahustíme strouhankou. Má být hustší než na bramboráky‚ aby v něm lžíce stála.
-
Usmažíme karbanátky. Musí být křupavé a tmavé‚ protože v nálevu vyblednou. Uvaříme si nálev. Všechny suroviny společně vaříme asi 5 minut. Vychladíme.
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do sklenice vrstvíme cibuli a karbanátky‚ nakonec přidáme nálev a sklenici uzavřeme. Necháme uležet alespoň 4 dny.